Onlinespel och deras kostnader

Det finns väldigt många online spel att välja mellan och de har en sak gemensamt, nämligen kostnader i någon form.

Riktiga saker med koppling till spelen

Om man spelar online spel och vill stötta dem kan det vara så att man köper merchandise som har koppling till spelen. Det finns flera sorters minecraft merch som lampor, gosedjur, böcker och annat. Såväl vuxna som barn lockas att köpa sakerna och i regel är de väldigt välgjorda. Men de kostar en del pengar.

Månadskostnader

Många online spel är också förknippade med höga månadskostnader. Är det flera i familjen som vill spela kan det lätt kosta omkring tusen kronor i månaden och det är en rejäl summa. Många har helt enkelt inte råd att spela sina favoritspel på grund av de höga kostnaderna.

Köpa användarkonton

Man kan lägga ner en hel del tid och pengar på konton i online spel men så kommer i regel en dag när man inte vill spela längre. Då kan man ofta sälja sina konton till andra spelare. Som köpare gäller det dock att se upp. Det är lätt att bli lurad och då kan man bli av med sina pengar.

Mikrotransaktioner

I allt fler spel dyker det upp så kallade mikrotransaktioner där man som spelare kan spela gratis, men man har möjlighet att köpa till djur, utseenden eller att ta sig fram snabbare i spelet genom att betala. Summorna kan se små ut men man kommer snabbt upp i relativt höga belopp utan att man tänker på det.