Tips för att spela ansvarsfullt

  • by

Vi vill att du ska kunna njuta så mycket av alla härliga onlinespel som finns tillgängliga på nätet, oavsett om du vill spela på casino eller skjuta ner fiender. Att spela säkert och ansvarsfullt är dock inte alltid så lätt som man kan tro. Det finns mängder med sajter på nätet som skriver rekommendationer om hur man ska gå tillväga och hur man bör tänka, men att applicera detta i verkligheten kan vara betydligt svårare. Vi har satt ihop en lista med några enkla och små knep som du kan använda dig av som gör ditt spelande säkert. Kom ihåg att begränsningar inte är till för att du inte ska ha roligt, utan för att du ska kunna ha roligt längre. Spel är från början skapade för just underhållning, men det är din egen beslutsamhet som kommer att avgöra om spelet fortsätter att vara underhållning eller blir till ett krav.

  • Sätt upp en budget för hur mycket du har råd att förlora om du väljer att spela på spel där pengar är inblandade.
  • Bestäm en tid för hur länge du får spela vid varje tillfälle och se till att hålla dig till denna. Det kan t.ex. handla om en timme om dagen, mer eller mindre.
  • Om du spelar för pengar så låna aldrig pengar för att spela mer och försök aldrig att väga upp för förluster.
  • Det är inte ovanligt att spela spel mot andra över internet. Om du spelar för mycket så säg till dina lagkamrater om din tidsgräns så att de kan påminna dig när det är dags att stänga av.
  • Våga be om hjälp om du känner att problemet tar upp för mycket tid, sätter dig eller dina nära i jobbiga situationer eller på annat sätt påverkar din hälsa och ditt välmående. Hos Vårdguiden kan du få vägledningen du behöver för att hitta rätt.